:: tři za den


včera se mi zadařilo stavit se ve třech kavárnách, které považuju osobně asi za nejlepší v brně :)

říkal jsem si, že je ostuda, když coby kavárenský povaleč ani nedoporučím nebo nezhodnotím čas od času nějakou kavárnu… no a náhoda tomu chtěla, že jsem včera nejdřív zamířil do nové kavárny, o níž jsem jen slyšel (taky už jsem šel okolo a zvenčí nevypadala zle). jmenuje se scandal café, je kousek od špalíčku a zatím se jeví moc příjemně. fajn obsluha, na střed města pořád ještě rozumné ceny, otevřeno velmi dlouho, moc dobrá čepovaná stella artois… snad jen tu lavazzu by si mohli odpustit (nemůžu si pomoct, ale já ji prostě nerad). stavili jsme se tam s kentekem a marjánkou, a bylo to fajn. ochutnal jsem bosenské cigarety, dozvěděl se o pravé kubánské restauraci, kterou mám skoro u nosu (havana) a obdivoval interiér. pokud ovšem máte něco proti menšinové sexuální orientaci, tak scandal café raději vynechte… :)
které jsou ty další top kavárny? no kdo mě zná, asi ví – jednak je to café ’99 – můj domovský podnik, kam chodím v podstatě od jeho otevření, známý neuvěřitelně milými slečnami za barem, vynikající míchanou limonádou i medovníkem, sytě žlutou barvu, která z vás vycucne veškeré chmury (tak se stalo i tentokráte) – a samozřejmě hrami, jimž vévodí nepřekonatelný labyrint vědomostí. chodím tam rád – škoda jen té proklaté lavazzy. dřív měli oro (lepší a levnější) a často jsem se tam stavoval jen na jeden šálek, poo cestě do školy, ze školy, na sraz…
třetí – jen co se pořadí včerejšího večera týče ovšem – je café alfa (nemají vlastní stránky, ale něco najdete na moc pěkných stránkách alfa pasáže). výborná hudba, ‚club cavé‘ káva (mňam!!), nyní podle mě ještě stylovější interiér, prosvětlený, velké barevné plochy… a výhodné umístění, zvlášť vzhledem k tomu, že fish má kancelář o několik pater výš :)

tolik pro dnešek ke kavárnám – ještě něco kulturních tipů: hudba – paris combo (respektive jejich album living room);.film – erasmus a spol. (mně barcelona vždycky lákala, a jistě tam teď není taková zima jako tady). proč mají producenti dojem, že není nutné dělat stránky anglicky?? když i v tom filmu se polovinu času anglicky mluví, čekal bych něco trochu jiného. aspoň tolik jazyků, kolik se tam mihne národností! :) web: hacking reality (podobnost? čistě? náhodná?). a teď, teď už vážně jdu psát referát o etice médií… opravdu! :)

jen ještě dodávám jedno smutné .. ach jo… před rokem ve vsetíně jsem byl naprosto unešený, teď už nezbývá než se spokojit s cédéčky… :(



Archivní komentáře

(calavera – 07.12.2004, 19:01:28 – – )

paris combo doniesol už dávnejšie kamarát z paríža, combo je to vskutku výborné

(perkele – 21.12.2004, 09:03:07 – – )

:) Díky za tipy :) Až budu v Brně určitě si na tebe vzpomenu nad šálkem voňavé černé kávy (nelavazzo)…

(perkele – 21.12.2004, 09:04:06 – – )

jo a máš tam špatně odkaz na Cafe99


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.