:: my file is better than yours


noční můra multiplace 2005 je za mnou – noční můra cesta do lake districtu a shánění kontaktů kvůli práci je přede mnou. aktuálně mě bolí úplně všechno, hlavně jakési divné svaly kolem žeber, takže se skoro nemůžu hýbat. chtěl bych moc poděkovat všem, kdo v sobotu přišli – doufám, že se vám to líbilo a že až vás příště budu někam zase tahat, tak mě nepošlete někam s hořkým připomenutím, jak strašný byl večer „vj more than dj“ ;)

páteční večer jsem nebyl ani tak organizátor, jako spíš nosič kafe pro zdena a spol. jinak jsem si užíval příjemné společnosti a povedeného koncertu. n.o.h.a. byli skvělí. jejich zpěvačku minervu jsem viděl odpoledne kulhat dolů po schodech hadivadla, ale večer to rozjížděla skvěle… mc chevy si s lidmi pohrával – roztáčel show do vyšších a vyšších obrátek. no a filip noha, saxofonista, kouzlil sóla a najednou se uprostřed koncertu taky ozval – česky… myslím, že většina lidí netušila, že leader bandu je z prahy, takže jim způsobil docela šok :) křepčilo se jako o život, bylo narváno, výborná atmosféra… no a po několika přídavcích už nastoupil javas a začal obecentsvo masírovat dephousem. pak přes foyer prošla iva bittová a za chvíli už se spustila dosti neuvěřitelná performance – tušil jsem, že to bude dobré, ale bylo to mnohem lepší! co dokázala vyloudit (fakt nevím, jak jinak to popsat) za zvuky, to bylo spíš jako nějaký zvláštní hudební nástroj – potom zase jako ten nejkrutější americký mc – do toho ještě chvílemi housle a hysterický řev publika, které sice nechápalo, ale vezlo se na vlně nadšení. k tomu povedená zdenova projekce (které trochu uškodil přílišným nadšením stržený osvětlovač, který to pálil i na plátno ze všech sil). možná to tak úplně nesedlo těm, kteří se těšili primárně na ivu bittovou a nikoliv na house – ale i ti podle mě museli být okouzlení atmosférou… pro mě velký zážitek, nejlepší koncert tohoto roku a celkově nadšení :) skončili jsme před třetí ráno – a v sobotu v deset dopoledne už jsem byl zase na place…

bylo potřeba nachystat hromadu věcí – plátno, projekci, spodní místnost, dokoupit chybějící kabely, najít ztracený zesák, nahnat včas všechny účinkující (téměř nadlidský úkol)… až do oficiálního začátku (který se nakonec posunul o víc než hodinu) jsem měl pocit, že bych nejradši utekl/omdlel/nikdy víc! ale potom už jsem přešel do jakési letargie, kdy mi bylo všechno jedno, a nakonec se mi povedlo vypsychovat se do podivné euforie. po premiéře klipu vítrholců „pomalu“ začal zden – pustil promo dvd (včetně mého moc moc oblíbeného klipu to pasteur), hodně vysoká laťka na začátek! pak přišlo další dvd – tentokrát cube – vision. to není můj styl, takže jsem si šel zahrát fotbálek :) potom se k mixu postavil jarin a jako jeho doprovod dj tranceformer. hodně krutý set, pěkně vypsychovaný psytrance (zvukově a samozřejmě hlavně vizuálně), který mnohé velmi potěšil (bennyho comment, se kterým souhlasím: tohle by v 7nebi měli hrát místo těch sra*ek a la sound of ibiza). pak se toho chopil kombajn, který mě překvapil – nutno říct, že velmi příjemně: je vidět velký pokrok… pokud se bude takhle zlepšovat, tak se máme na co těšit. krutosti mu do toho hrála sista 23, myslím, že si to docela užili :) nesselsdorf jsem viděl jen chvilku, což je asi dobře – myslím, že lepší než hudba byla projekce moire ;) no a nakonec david možný (dfx) a jeho vítrholc tv jako obrazový doprovod pro vítrholc – prý poprvé v desetileté historii přidávali ;)
no a pak už jen balení a bilancování… a kóma ;) obzvláště velké díky: kombajnovi a ken_tekovi za neocenitelnou pomoc a asistenci. kombajn stihl i fotit, takže až to hodí na web, přidám odkaz…

(původně jsem chtěl ještě připojit svůj přspěvek jako reakci na tento mem, ale není čas – a zaslouží si to možná chvilku popřemýšlet.)


Archivní komentáře

(sound of adbar – 25.04.2005, 11:39:51 – – )

pche, přemýšlení je out! :-)


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.