:: 4dl kofoly za 32 korun


i to je pražská realita. točená kofola sice je, ale dopadnu nakonec tak, že si radši dám pivo. už jsem rád zase v domácím prostředí.

čtyřdenní výlet do prahy byl zajisté zajímavý a v mnohém přínosný – ale už mě pěkně štval. asi nejlepší bylo hned pondělí: nejdřív jsme pokecali se zavednou scénou literárních redakcí (hisvoice, umělec, 3/4 revue) a propagovali IM6 (jejíž šesté číslo právě vychází a jako bonus je k němu zdarma cd). večer hráli gameboyzz orchestra – byli super a hráli fakt zajímavou hudbu. což je další důvod proč přijít v pátek na favál, kde budou hrát. (tak nám zrušili gameboyzz, paní müllerová… víc info možná někdy příště…)

celkově jsem měl ale z celého entermultimediale trochu rozpačitý pocit. jistě to bylo dost i proto, že jsem pořád lítal po praze sem a tam a už mě to nebavilo, se spoustou lidí se mi nepovedlo potkat a podobně. ale přišlo mi zvláštní, jak málo na ty akce chodilo lidí: od patnácti do třiceti, to byli v podstatě skoro samí účastníci. řady vystupujících mi taky připadala komicky odtržená od reality, využívající fůry grantů a přitom se „snažící“ o subverzivní umění…

k tomu přičtěte fakt, že se v praze ztratím po pěti minutách a dvou odbočeních (a to jsem si myslel, že zrovna žižkov docela zvládám!), že před vystoupením machinedruma mě i adama (má skvělý byt a byl vynikající hostitel, díky!) zmohla únava a že jsem přišel o dění přes týden v brně… ale abych jen nehudral: hodně zajímavá byla multimediálně-laserovo-taneční performance v.i.r.u.s., která proběhla na vítkově. nejen, že tohle nás v tanečních neučili, ale i samotné prostředí evokující 3d engine počítačových her udělalo své (něco o vítkově najdete třeba tady). zajímavá byla i projekce machinima filmů (čili filmů vytvářených v enginech počítačových her). a na čtvrtečním panelu se s náma chtěli kamarádit belgičani, což se taky do budoucna může hodit.


je tohle ještě aktivismus, nebo je to to trendy reklama? jistě, souhlasím s tím, že by bylo správné dát na pomoc rozvojovým zemím 1% amerického rozpočtu, ale v té výzvě nějak nevidím nic konkrétního: komu, jak, na co… věřím, že organizace stojící za tímhle projektem jsou úctyhodné instituce s množstvím zkušeností, a tenhle typ kampaně vybraly proto, aby vůbec přilákaly pozornost. ale musí to fungovat takhle?


Archivní komentáře

(calavera – 15.05.2005, 15:01:13 – – )

k ONE: taky jsem si říkal, ta reklama je až na ty celebrity úplně o ničem

(janicka – 15.05.2005, 19:23:14 – – )

tahle kampan ma krome One By One jeste jinej spot – „Click“, visi na http://www.makepovertyhistory.org/video5.html – taky jedna celebrita za druhou, ale… je to udelany podstatne lip. :-)

(Michal – 16.05.2005, 01:49:22 – – WWW)

S těmi granty a subverzivitou jsi uhodil hřebík na hlavičku, Adamme; potěšilo mě, že ty rozpaky cítí ještě někdo další.

(HaWran – 22.05.2005, 20:42:00 – – WWW)

jednou jsem navstivil podnik jmenem Alcatrazz v centru Brna, kde mi naservirovali pullitr kofoly a chteli za nej 50Kc. Podotykam ze je to putyka jako kazda jina. Po nekolika upresnujicich dotazech, zda to neni treba za dva pullitry nebo nejaky vtip… jsme se jim vysmali a dali se na odchod. Takovy ojeby nemusim.


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.