:: je mi zima


což je pochopitelné, protože teplotní rozdíl 20°C je prostě trochu moc. zpátky v brně, zpátky v každodenních problémech i radostech. včera jsem se aklimatizoval, dnes a zítra už musím pracovat :)


ale než dojde na práci, pár odkazů… tomášovi v aktuálním čísle literárek vyšel článek o trackované hudbě, který je podle mě první vůbec u nás (napsal na toto téma bakalářku, která by se v nějakém rozumném časovém horizontu měla objevit i v rozsáhlejší on-line podobě). moc mě to potěšilo, takže pokud vás tohle téma zajímá, určitě si najděte chvilku, stojí to za to: tomáš vtípil – trackovaná hudba: bezděčná avantgarda současnosti.

no a o týden dřív se k palově i mé radosti objevil článek, který se vrací ke sporu mezi kreacionisty a evolucionisty. marek vácha – darwin a první kapitola knihy genesis (další články z LtN k tématu najdete na konci stránky). donutilo mě to uvažovat – vždycky jsem si říkal, že zastávat „ortodoxní“ darwinismus vyžaduje v podstatě dost víry – protože mi to opravdu přišlo jako věřit v to, že budou padat pořád samé šestky ;) na druhou stranu, musím uznat, že je taky hodně pravdy na tom, co napsala mamka v diskusi pod tímto příspěvkem: pokud je Bůh inteligentním designérem, pak má hodně divný smysl pro humor, nebo je to prostě blázen.

and now for something completely different (ano, konečně jsem to viděl!) – španělská dobrodružství by zasloužila rozsáhlejší zápis, ba deník – ale protože jsem líný, nic z toho nejspíš nebude, jen vám předhodím něco málo fotek (až je vymámím ze shakula a honzy). ale rozhodně jsem si to moc užil, potkal pár zajímavých lidí, ochutnal portugalské pivo, vylezl na horu, hledal mušle, viděl strach a hnus v las vegas se španělským dabingem, poslal hodně pohlednic, nedočkal se výsledku konkursu do japonska, obdivoval maurskou architekturu a pomerančové aleje v ulicích, nesledoval, co se děje v čr, litoval, že jsem prošvihl erasmus výjezdy a poprvé vyzkoušel dry drink :)

ps: he is back!


Archivní komentáře

(lia – 30.11.2005, 17:14:11 – – )

co to je dry drink? : )

(Pája – 02.12.2005, 20:47:40 – – )

lia: suchej ne..jako suchy martini(y)…


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.