:: kdosi se mě onehdá zeptal


kolik stojí odkaz u mě na blogu. pravda, nepředpokládal bych, že by to někdo chtěl, ale dotyčného jsem musel zklamat – neprodávám je ;) (a když, tak ne lidem typu R.H., D.D., R.N. či jejich mladším klonům.) ale pár odkazů naopak přidám rád; čili, dnes nějaká ta reklama. (aktualizováno o ještě jednu reklamu, tentokráte hudební.)

mozilla firefox, můj domovský prohlížeč, který mohu jen doporučit, udělal další velký krok vpřed. pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, určitě si stáhněte novou verzi 1.5 (recenze zde) a vyzkoušejte. od okamžiku, kdy pochopíte, co je to tabbed browsing, a jak užitečná jsou rozšíření (osobně za nejužitečnější považuji web developer toolbar a adblock); se vám už IE nebude chtít nikdy spustit. perlička: během září (zatím poslední měsíc, k němuž mám tyhle statistiky) mělo 39% návštěvníků mého blogu firefox, a IE už mělo jen 52%.
pokud vás zaujaly články marka váchy, které jsem linkoval z literárek, tak vězte, že 12.12. se v knihkupectví cesta (rašínova 5) koná autogramiáda jeho nové knihy Návrat ke Stromu života (tvrdí mamka a já ji věřím, ačkoliv google mlčí). jinak tenhle sympatický kněz a evoluční biolog učí na BiGy, takže má v mém okolí své kamarády… :) hrome, že je takových lidí tak málo! což je oslí můstek pro uvažování (pravda, nic originálního), jak na tom tedy církev vlastně je, co se týče otázky homosexuálů. vzhledem k tomu, že mě nebaví pořád dokola poslouchat kombajnovo nadávání na církve (a věřím, že to je hlavní důvod, proč se dívá tak negativně na víru jako takovou), zvlášť když musím obvykle souhlasit s jeho výtkami, napadlo mě, jestli by se nedalo něco podniknout. mám za to, že u nás (=čce) panuje široké spektrum názorů a ani nevím, jaký je oficiální. kdyby se sepsal nějaký interní otevřený dopis požadující vyjasnění stanovisek a uznání, že homosexuálové se nemají ani posílat na léčení, ani litovat jako postižení, ale brát naprosto normálně; myslím, že by si sice hodně lidí řeklo, že jsem buzna (jejich věc), ale určitě by se našla i spousta lidí, kteří by takovou věc podpořili… uvidíme, poradím se se znalejšími :)
z úplně jiného soudku je pak můj včerejší nákup, knížka okolnosti smrti s.h.. max bubakoff ji publikoval nejdřív na netu (následně webové verze docela pochopitelně smazal, i když postupoval na můj vkus poněkud moc razantně, mohl nechat ukázek víc, aspoň bych teď měl na co odkázat), a teď se mu povedlo vrhnout svůj výtvor na knižní trh. pokud chcete někomu nadělit hodně morbidní vánoční dárek a máte rádi zamotané zápletky typu podfuck nebo pulp fiction, neváhejte. myslím si, že tahle hláška to charakterizuje nejlíp: Mirka vzala svůj život poprvé pevně do rukou ve chvíli, kdy je měla po lokty od krve.
ovšem není to kupodivu celé jen o co největším počtu sprostých slov :) vydrží sice jen na jedno odpoledne… ale pak to můžete poslat dál ;) trochu delší trvanlivost by měl mít plav, překladatelský (?) magazín, který při troše urputnosti seženete i v brně ;) koupil jsem si čtyři čísla, dvě nechal sestře (italské a rusko-polské), sám začnu asi se sci-fi a pak si dám aktuální, slovinské :) zároveň se snažím dokopat k co nejrychlejšímu sepsání anglické analýzy textu pro kurs sociolinguistics (minulá hodina příjemně překvapila, zejména dokumentární film o britské reklamě 50. a 60. let, název a podobně doptám a ještě se k tomu vrátím), vypořádat se s neustále rostoucím množstvím spamu na bloguje, uspořádat sraz gymplu po pěti a půl letech… prostě je fajn být zase doma ;)

aktualizováno ještě o jednu reklamu – kdysi dávno (1999?) jsem nesmírně obdivoval bulharského scenera george marinova, známého pod nickem stereoman. dnes si říká esem a nedávno vydal na labelu kahvi album scateren – můžete si ho zdarma stáhnout a celé poslechnout. a jestli chcete něco elektronického, a přitom velice lidského (nebo jak jinak vyjádřit, že tohle není chladná strojovitost, ale onen smutný a přitom vřelý tón pro který mi přišel tak blízký už kdysi?), neváhejte.
a pošlete mu pohled.


Archivní komentáře

pro objektivitu (AdaMM – 04.12.2005, 10:05:29 – – )

musím dodat, že FF 1.5 – aspoň u mě – startuje hodně pomalu.

(rbrtk – 04.12.2005, 16:52:26 – – )

na to album se tesiiiim

klidně choď třeba v sukni (ex-it – 04.12.2005, 21:49:03 – – )

ale církev je banda pokrytců a tolerance k teploušům to nenapraví

(kombajn – 05.12.2005, 08:12:06 – – )

12.12. nejaka autogramiada nekde je, palo chtel abych neco fotil, takze predpokladam, ze to bude beztak toto…

jinak FF 1.5 vyzkousim, ale i kdyz me uz nekolikrat byl vnucovan, stejne jsem se VZDY vratil k MS IE, protoze FF mel nejake bugy a kdyz konecne opravili flash, nefungovalo neco jineho…

(kombajn – 05.12.2005, 08:13:34 – – )

a k tomu tabbed browsingu, se nekdo probudil, tohle ma nadstavba MS IE uz nekolik let… tusim ze to je AVANT browser nebo tak a pracuje to na jadru IE…

(Paželv – 05.12.2005, 15:00:24 – – )

Adamme, ČCE přijala letos dokument http://www.srcce.cz/synod/tisky/tisk19_06.htm, který se tomu věnuje. Případně paní farářka bude jistě vědět další věci.

(AdaMM – 05.12.2005, 18:02:12 – – )

vida, tak to mě moc potěšilo. škoda, že to neobsahuje nějaké shrnutí. nicméně, i když koukám, že se vlamuju do otevřených dveří, tak by mě zajímalo, kolik členů sboru o tom ví ;)

(AdaMM – 05.12.2005, 18:09:21 – – )

no našel jsem si odpověď: „Synod ukládá synodní radě, aby požádala autory dokumentu Problematika homosexuálních vztahů (tisk 19/6) o rozpracování tématu do ucelené publikace rozšířené o problematiku sociálně-etickou. Publikace nechť je vydána tiskem pro potřeby církve i veřejnosti.“ tak uvidíme…

(Paželv – 06.12.2005, 11:09:16 – – )

Já jsem původně měl za to, že je to ideální výmluva tvrdit, že se na dokumentu „pracuje“. A velmi mne překvapilo, že dokument vznikl poměrně rychle. Ale paní Olga Ti určitě dá taky další informace rázu lidštějšího, nejen normativního, jak to vidí sama.

čéče (Max Bubakoff – 06.12.2005, 21:15:58 – Mail – )

díky za koupení, přečtení a zmínku….;)

Firefox konečně všude .-) (ripáček – 07.12.2005, 14:21:09 – – WWW)

Konečně je i na kompech po univerzitě, trvalo to, ale super super super. Jen tak dál.


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.