:: podpořte své místní obchodníky


jasně, taky bych byl rád, kdyby zlé supermarkety a hypermarkety a mega-giga-tera-markety nezlikvidovaly všechny drobné živnostníky – ale charlie centrum je právě ten příklad, že nic neplatí absolutně…

onehdá jsem se kochal nad socialistickou prodejnou, ale po pravdě řečeno, jednu podobnou, byť menší, máme za rohem. charlie centrum v líšni je relikt dob minulých se vším všudy. obrovské regály zaskládané moukou/müsli tyčinkami (proč tam mít víc druhů zboží, tohle musí stačit!), ovoce a zelenina, ze kterých se line zřetelný puch a jediné rozumné využití by bylo naházet to do kádě, a nechat zkvasit; maso a uzeniny, na které se bojíte šáhnout, aby vás nekously, dnes dokonce puch, jako by se někde něco pálilo… prodavaček (ošklivých a nepříjemných) se po prostoře potuluje dost, ale u kasy je vždycky jen jedna a vrátit lahve je skoro nadlidský úkol (automat na vracení tam stojí již asi rok s cedulkou „mimo provoz“). a ještě mají všechno drahé, až předražené. kladné body u mě dostali za výborný chleba a domácí paštiku – a to je všechno. člověk by rád podpořil drobné obchodníky, ale stokrát radši albert než tohle – tam aspoň tu plíseň okrajují ;)

tento týden budiž ve znamení kultury: v pondělí jsem byl na autogramiádě knihy návrat ke stromu života… musím uznat, že má charisma a napadlo mě, kolik tak asi studentek biskupského gymnázia se do něj ročně zamiluje a skončí díky tomu jako studentky biologie či chemie, i když je gymnázium humanitně zaměřené ;) a když ne to, tak aaspoň jako maruška se mnou obhajují evoluční teorie (proti ateistům, což celé věci dodává docela zajímavý nádech). našel jsem ještě nějaké jeho další články a už je mi to jasné – jako liberální evangelík jsem na tom ještě docela dobře, mít podobné názory v katolické církvi vyžaduje asi daleko větší odvahu… dnes bych rád zamířil na vernisáž (pozval mě honza v. a bude tam hrát tomáš), zítra pak hraje kultovní skupina ž.i.d. na skleněnce (na půdě, prý od půl deváté ;)


Archivní komentáře

(rbrt – 15.12.2005, 17:40:30 – – )

joo charlie centrum. no smazak se z toho syra udelat dal ;)

(Emoke – 09.02.2006, 17:38:22 – – )

He,jsem tu diky googlu,kdyz jsem hledala oteviraci dobu charlie centra:-))))). Ale jsem bohuzel shnila se plahocit nekam do alberta..


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.