:: brno je tak malé, že je po celém londýně


aneb momentka z návštěvy anglické metropole.

ještě před týdnem jsem to nevěděl, ale tento pátek se konal koncert Fun Lovin‘ Criminals v londýnském klubu SE1 a já byl na místě udělat interview pro čt. (flc budou hrát 19.5. v brně na rio de riviera.) letěl jsem z prahy s easyjet, ale z brna jsem se vydal pro jistotu už ve čtvrtek odpoledne – sice se mnou autobus SA nevzplanul, ale nejspíš právě onen hořící bus s námi měl jet, protože byl přistaven náhradní autobus: žádné kafe, žádný film (pro mě už poslední dobou standard). místo toho objížďka ucpané dálnice po okreskách kolem havlíčkova brodu. pěkné to tam je… v praze jsem se potkal s kerrayem a shakulem, což bylo fajn – říkal jsem jim, jak nám mazali med u huby dámy a pánové z googlu, byl jsem ve středu na jejich prezentaci a pravda – poslouchalo se to pěkně. ale na stránkách mají, že chtějí němčinu na hodně vysoké úrovni, což tedy není můj případ. o vývoji situace budu nadále informovat (a když nic, tak mám tričko – a týž den mi přišel v O2 dance music awards vyhraný scrabble).

po noci, kdy jsem se neustále budil s pocitem, že jsem jistě zaspal (a nakonec se mi zdálo, že mě srazilo auto a já v důsledku nehody a následné špatné péče v nemocnici ochrnul do pasu), jsem vůbec nezaspal, dopravil se včas na ruzyň a bez komplikací se nalodil. let jsem tradičně prospal, dojel bez komplikací do stratfordu (východní londýn, docela milá čtvrť), kde na mě čekala katka, moje hostitelka (aneb díky nyxu!). pak se všechno trochu zkomplikovalo – díky své blbosti jsem si špatně spočítal blokace na účtu a zjistil, že mi nějak nezbyly peníze. díky rychlé domácí pomoci se to vyřešilo, a já se setkal s kameramanem a jeho pomocníkem před klubem. flc měli zvukovku, my jsme si to nachystali, nakonec nám nějaký brazilec i zapnul světla a v pohodě: borci dostali trička, rozhovor z mf dnes (na konci toho sešitu byly fotky z miss, což se jim líbilo ještě víc), byli vtipní (huey: i forgot what the question was, but i want to make you sure, that we are looking forward to play in czech republic, it’s gonna be great fun… 3x jako odpověď na úplně různé věci, ale obávám se, že napsané to nevyzní), těšili se na koncert, prostě vše ok… nakonec jsme dostali press pasy a šli se zbavit zátěže – kamery a stativu. kameraman petr byl u kamaráda tomáše, který bydlí v italském squatu v jižním londýně :) mají tam i net, takže jsem kouknul na nějaké weby, vypili jsme pár piv a vrátili se do klubu – akorát na začátek koncertu. byl podařený, ale bylo tam dost málo lidí – prý jich většina přišla hlavně kvůli boxu (bylo tam asi osm zápasů, ale my jsme přišli až po nich), a flc je moc nezajímali. hráli hodinu a my jsme se pak přesunuli za nimi do backstage, a následně se vydali na hodně dlouhý a zmatený výlet, který skončil u katčiných kamarádů v shoreditch… jak se ukázalo, všichni znají všechny, takže zlínsko-brněnská parta utužovala přátelství slivovicí až do rána – jak to přesně skončilo, nevím, to už jsem spal ;)

v sobotu jsem vstal až pozdě a s ostatními šel nejdřív zevlovat do parku (london fields) a potom do hospody na broadway market. v hospodě tam měli jak old speckled hen, tak staropramen – dal jsem si nakonec oboje. s bandou čechů, jejich polským spolubydlícím a japonskou přítelkyní jsem se prozevloval až do večera, a následně jsem usnul při sledování underworldu (bylo to moc zmatené). dnes jsem toho taky moc neudělal, za chvíli vyrazím směr maida vale za jamesem, a zítra odpoledne budu zase v brně… pěkné to bylo – a věřím, že se tu zase v dohledné době ukážu :)


Archivní komentáře

(rbrt – 29.04.2007, 20:21:40 – – )

huh. action!

(bobotic – 04.05.2007, 20:56:47 – – )

joooo massa :)


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.