:: adamm – drinking coffee since 2000


jsem se zamyslel, když arthur vzpomínal na svůj první článek, a našel jsem svůj první zápisek na skylinedu… je kupodivu dohledatelný, a to v původní podobě tady (úplně dole). celkově mám nějakou podivnou náladu, ze které mě nedostal ani jinak úspěšný organizovaný odpočinek na vysočině (ani jsme moc nezmokli, spíš po cestě, než na místě). všichni jsou po státnicích nějací přejetí, já už týden popíjím v podstatě bez kocoviny a oddaluju… ani nevím co.

možná bilancování, však to bylo sedm let vysokoškolského studia, které jsem tedy finálně (ne, doktorandské skutečně nehrozí) nechal za sebou. mezitím se přestěhovala fakulta, znám dnes hromadu lidí, co jsem neznal, ti, co jsem znal, jsou vesměs dávno někde pryč, ale i ti z univerzity se rozutekli pěkně do světa… a já byl pořád v brně, což se nejspíš změní. pořád nejsem milionář, nestavím dům, hledám, nevím… čtu, píšu, poslouchám – ale stejně mám dojem, že mi nějak proklouzává čas mezi prsty. a zase vesměs bezdůvodné střídání okamžiků sebelítostivé melancholie (jo, a nic, co jsem kdy dělal, se vlastně nepodařilo) a bujarých optimistických vln (mám pět cest ke slávě, úspěchu a penězům, teď jen si vybrat kudy).

no… prostě nic převratného, nakonec mám ten dojem, že takhle se cítím začátkem léta skoro každý rok. letošní prázdniny budou doufejme naprosto nejzběsilejší, protože v podstatě poslední. ve čtvrtek jedu do prahy na midnight sun (jde mi hlavně o koop – a je to zadarmo), přesunu se plynule na kruh (konečně poznám, zač je v přírodě psytrance). hromada lidí jede do varů na filmy  – tam jsem taky ještě nebyl. další možnost je pak těšín – festival nowa muzyka. a dál? to se ukáže. po dvanáctém červenci (promoce) je to otevřené. chtěl bych do anglie (možná chvilku na baru, stejně to byla práce, která mě doteď bavila ze všeho nejvíc). chtěl bych do taizé (chybí mi to… dlouho). a taky do litvy (mám tam dluh), do rumunska / bulharska (nikdy jsem tam pořádně nebyl), projet si polsko, dostat se do turecka nebo maroka – aspoň jeden krok na jiný kontinent.

na kruh jsem zlákal bennyho, kdo jede do varů, vím. ani v těšíně bych asi nebyl sám. ale kdo by chtěl cestovat dál? jak a kam? hodně neplánovaně a zběsile, přes HC a CS, stopem? jistě celá řada mých kamarádů, takže se prosím hlašte :)


Archivní komentáře

jo a ten nadpis… (AdaMM – 25.06.2007, 16:01:01 – – WWW)

svoje první presso v kavárně jsem si dal v roce 2000, asi tři hodiny před maturitou :)

Cestování (Johanka – 26.06.2007, 00:56:40 – – WWW)

Nabídka destinací je lákavá, já osobně však stopem raději ne. Takže si radši počkám, až budu aspoň čtvrtmilionářkou a budu mít na vlastní auto. :-)

(filipika – 27.06.2007, 20:23:18 – – )

wow, pěkné plány!


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.