:: konec prázdnin, začátek bankovní kariéry


tak to bychom měli. od 1. října jsem zaměstnancem mBank, od 15. budu v Praze. předcházely tomu horečné přípravy, další důkazy výhod blogů, průvodcování litevských studentek malířství a neuskutečněný sraz, popíjení v šumavských luzích a teď píšu z druhého největšího polského města. kolem a kolem, docela bláznivý čas.

kdo četl minulý příspěvek, ví o nečekaných změnách, které se mi přihodily. co následovalo? jak jsem napsal, že hledám bydlení v Praze, tak už ho mám: do tří hodin zareagoval kolega Paželv a dal mi nabídku, kterou nešlo odmítnout. bydlím tedy nad Smíchovem, konkrétně v ulici U Blaženky, v 2+1 s grafičkou Míšou. je to nad Smíchovem, pravda, až k nám nahoru nic nejede, ale aspoň budu trochu trénovat. prostředí krásné, klidné, sousedi na Smíchově skvělí – v průzkumu lokálních divů mi budou pomáhat =M=, M.Š. a enimen (tedy pokud každý fotbalový zápas neskončí zmrzačením spoluhráčů, jež je následně nutné odvážet do nemocnice). v Praze jsem se také po pěti letech dopisování potkal se svou kamarádkou Egle z Litvy, která se svými spolužačkami podnikla stopem pořádný eurotrip, zakončený právě u nás. díky tomu jsem taky zjistil, že autobus do Vilniusu stojí jen 1500 Kč. taky jsem si prošel trasu od Petřína přes Hrad, Karlův most a Hrad, zjistil jsem, že o Praze vlastně nic nevím (a lepší to asi nebude, protože se centru hodlám pokud možno vyhýbat) a pak zase spěchal zpátky do Brna. nestihl jsem se rozloučit skoro s nikým, takže budu muset připravit nějakou obří rozlučkovou party, na kterou sezvu všechny, co znám a budu se děsit výsledku ;)

svůj poslední volný víkend jsem strávil ve velmi příjemné společnosti (jistou roli v tom sehrálo i dost litrů slivovice) u Hanky v Lehomi, sice se letos nepovedlo chytit žádnou rybu, ale zase jsme si velice dobře zahoubařili, hráli karambol, vzpomínali, plánovali, rekapitulovali. jen ta cesta do Prahy v neděli večer měla ukrutně melancholický podtón, musím říct, že v jeden moment jsem se neubránil slzám. Brno mi bude chybět, protože i když se budu vracet na víkendy, je jasné, že jedna část mého života se právě tímto víkendem skončila. v pondělí podpis pracovní smlouvy a rovnou letadlem do Varšavy a společně s celou bandou kolegů do Łodzi. je to město něčím maličko podobné Brnu – druhé největší v Polsku, kdysi velice průmyslové (a je zajímavé, že ještě na počátku 19. století to byla spíš vesnice) – říkalo se mu polský Manchester. dnes vypadá sice dost omšele, ale je tu spousta univerzit, část továren už předělali (mrkněte na Manufakturu), další to teprve čeká. s Brnem taky bojují o investice, v sobotních novinách jsem četl o firmě Evalueserve, pro kterou jsou Brno a Łódź hlavní kandidáti. první den jsme přišli do práce v oblecích – vypadali jsme divně ;) openspace mBanky totiž moc kravaťáků neobsahuje. skutečnost předčila moje očekávání – ať už s ohledem na členy českého (a slovenského) týmu, tak na celkové prostředí i výsledky mateřské firmy. kromě seznámení se s mBank už začala i práce na webu, zanedlouho se spustí i první bankovní blog v ČR :)

musím se pochlubit aspoň jedním kontaktem: Milan, který bude dělat trenéra českých zaměstnanců call centra, je zakladatelem serveru Svobodné Bělorusko, znají ho všichni hlavní představitelé běloruské opozice, mluví všemi slovanskými jazyky a vůbec jsme si dobře pokecali ;) na víkend jsem se stavil na chvilku za babičkou, přeci jen je to o kousek blíž než z Brna (i když délka cestování tomu tak úplně neodpovídala). teď si užívám překlady z polštiny a slovenštiny a po očku sleduju šílenou polskou předvolební kampaň. do Brna se vrátím 13., ale jen proto, abych se odstěhoval do Prahy… tak mi držte palce, bude to jízda :)


Archivní komentáře

(Filip – 08.10.2007, 18:29:13 – – WWW)

Palce držím. Budu do Prahy jezdit skoro každý týden, takže si rád nechám doporučit nějakou kavárnu.

A mimochodem: což o to že jízdenka do Vilniusu stojí 1500 Kč. Zpáteční letenka do Barcelony, jak jsem se včera dozvěděl, stojí z Brna 1200 Kč i se všemi poplatky! Nechci nikomu dělat reklamu, ale (ehm) RyanAir (ehm) dot com.

(šárka – 08.10.2007, 21:01:38 – – )

ryanair jsou pěkní hajzlíci, mimo cenu letenky musíš ještě zaplatit za zavazadlo (jakékoliv hmotnosti) 380,-. a to letiště není přímo v barceloně, ale někde „poblíž“ barcy, odkud si keště musíš vzít autobus. takže cena letenky vyjde ve výsledku na necelých 3000,-….

(Johanka – 08.10.2007, 21:47:58 – – WWW)

No jo, dneska už autobusová jízdenka kamkoliv v Evropě stojí okolo 1500. Zpáteční.

To bydlení poblíž Bertramky fakt docela závidím. Ale nevadila by mi ani Malá Strana. :-) Mám tam vyhlédnutou jednu sympatickou lokalitu, stranou komercionalizovaných částí.

(Liška Ryška, původně pravobřežačka – 08.10.2007, 22:13:17 – MailWWW)

Vítej v Praze, na levém břehu!

(Irenka – 08.10.2007, 22:15:18 – – )

tip na jednu velmi příjemnou (nicméně nekuřáckou) kavárnu v centru…Vesmírna http://www.vesmirna.cz/ – ceny velmi sympatické, moc dobré věci a i když je to kousek od Václaváku, je to stranou hlavních turistických tahů…:)

(chleba – 09.10.2007, 00:14:38 – – WWW)

a co teda ta rozlučka kalbička, kdy kde jak..

(lik – 09.10.2007, 09:21:42 – – WWW)

ty se mas:) ja jeste novy podnajem hledam:)samozrejmne, jsem vice omezena financne, takze podle toho to vypada

(Veru – 09.10.2007, 12:29:48 – – )

Parada…samozrejme drzim palce. A zacinam pekne litovat, ze se nase setkani ne a ne uskutecnit, kdyz jsem se oba pohybovali ve stejnem meste. Natoz ted ;). Kazdopadne na Tebe aspon myslim, at vsechno vychazi tak dobre jako doted.

(mirakuna – 09.10.2007, 22:37:53 – – )

dame to do (ne)souvislosti – ryanair autobus dnes suploval zluty kocar student agency:)

uelkam (pan c. – 09.10.2007, 23:04:51 – – WWW)

in prague. trend přesunu moravského genetického matroše do českého lůna probíhá uspokojivě. rád tě někdy uvidím! ,)

(misstriss – 10.10.2007, 21:49:06 – – WWW)

Vítej v Praze, k novému bydlení gratuluji, v té oblasti se mi vždy líbilo. Je to tam milé, tiché a klidné, přitom kousek do centra (a jako bonus si člověk cestou do kopce protáhne svaly).
Jednu hezkou kavárnu jsem objevila právě dnes – v ulici Opatovická kousek od Národní třídy (dá se do ní projít průchodem ze Spálené 15). Je hned vedle krásného antikvariátu a půjčovny divadelních kostýmů a chodí tam lidé z VOŠ publicistiky, která je právě v průchodu ze Spálené. Přesně takové malé zastrčené kavárny schované v úzkých nefrekventovaných uličkách v centru mám moc ráda:)

gratulace (Misha – 10.10.2007, 21:51:27 – – WWW)

gratulace k nové práci, mbank i tobě držím palce. Hlavně že už není na tom webu ten otrocky přeložený polský slogan „Je taková branka. je mBank.“ :)


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.