:: pojedeme do krakowa


žádný příspěvek skoro 40 dní – mohl jsem vás pozvat na koncert, mohl jsem se pochlubit dárky, mohl jsem vzdechat, že nemám čas psát blog…

oslava na počátku února se podařila přes počáteční logistické zmatky na jedničku, díky všem, kdo se stavili! zbyňa s maruschkou odjeli následně přes prahu do lublaně, kde se věnují studiu, focení a meditacím. já jsem v praze přivítal bolkovy kamarádky, které jsem potkal už na silvestra – a magda a asia mi ukázaly prahu :) v pátek roxy a trash party, v sobotu bolkův projev a koncert ahmed má hlad a stary olsa v rámci boje kulturou za svobodné bělorusko. v neděli disk (hra „hra“ ondřeje lážnovského), potom cikánská skupina v popocafépetl (vytáhli mě tančit!). jako after party pondělí, kdy bolek sezval vybranou všeslovanskou skupinu, všechny opil a nutil zpívat lidovky. já až do rána ohnivě diskutovali s veronikou, která se nechala před třemi měsíci pokřtít – jako pravoslavná.
asia s magdou mi daly na rozloučenou kosmos od gombrowicze – už je mi jasné, proč se to pravičáci v polsku snažili odstranit ze škol: čtení podobných knih z vás patriotického katolíka neudělá. asia mi taky dovezla asi 3 gb hudby, a nejvíc mě dostali polští AGD (ale spoustu jsem toho ještě neslyšel). zase jsem byl na pár dní v polsku, tentokrát autem (potěšila mě nová silnice z frýdku-místku do bielsko-bialej), obešlo se to bez výraznějších příhod. už předtím mi bolek přivezl polský scrabble, respektive nějakou domácí napodobeninu – snažili jsme se to s mamkou hrát, ale není to až tak easy ;)
filip hráček nastoupil do googlu – což je legrační v tom, že jsme loni v červnu oba jeli do prahy diskutovat o práci, já nakonec nabídku nepřijal kvůli probíhajícím námluvám s googlem, které nakonec skončily nabídkou mBank, filip dal přednost škole. a teď mi píše z varšavy, že nám nejspíš bude dělat accounta :) když jsme se potkali, tak se nakonec ještě ukázalo, že bydlí na smíchově ve stejné ulici jako já. je to fůbec mošné?
pomalu se zapojuju do couchsurfing komunity v praze. byl jsem na dvou setkáních, které nebyly zlé – ale stejně je lepší prostě se potkat jen tak s někým: hodně správná je julia (zvlášť na to, že je z texasu). onehdá jsem takhle plánoval intelektuálně povznášející večer po palově přednášce na avu, jenže palo jel i se svou krásnou přítelkyní hned zpátky do brna a mě se úplně naboural plán na večer. jistě, mohl jsem jít domů a pracovat, číst si nebo koukat na filmy, ale nějak jsem na to neměl pomyšlení. přesvědčil jsem tedy michala stašu, aby se mnou šel probrat noční můry (v mém snu se snažil někdo zdiskreditovat mBank na základě toho, že jsem podvodně získal slovenské občanství, abych na svoje děti pobíral dvojí sociální dávky – ale michalovi ve snu umřelo dítě na měsíci kvůli nedostatku kyslíku). a pak jsem právě s julií vyrazil do blind eye. prima putyka plná cizinců, kteří se pokoušeli o karaoke. no, přežil jsem to :) stejně jako zcela nevinné setkání s filipem – ať už to v brně, nebo pražský sraz okouna, kde byl i danny, kulida a kde jsem poznal e*v (kterou mi filip nedokázal představit) :)
mimochodem, rbrt si koupil mikrofon. a vyrábí první podcasty, které jsem kdy stahoval :) byl jsem taky dvakrát v kině: americký gangster má dobrou atmosféru a dobový feeling, tahle země není pro starý je ovšem jednoznačný kandidát na dlouhodobě kultovní film a jsem ochotný se podívat na to ještě jednou! jinak už je jaro – takže jsem šel zase na skina. budou to asi divné velikonoce, protože mamka jde příští týden na operaci, no ale snad to všechno dobře dopadne. povelikonoční týden si beru dovolenou, abych nějak přežil následující tři měsíce, které budou asi docela masakr. směr krakow!


Archivní komentáře

(Zuřící rosomák – 16.03.2008, 18:39:51 – – WWW)

Půjdem spolu do Krakowa, du-u dla-aj, du-u dla-aj, du-u dla-aj dáááá! ;)

Opravdu z tebe bude znovu Krank? Jinak zavítám-li do Prahy, budu ti do smrti vděčen, v případě, že mě dovedeš k jediné hospodě v ČR, kde se čepuje černé pivo… krucinálfagot. Však já si nakonec vzpomenu.
Závěrem tobě (i tvým nejbližším) přeji co nejpovedenější začátek jara. Čest ;)

(Kasia – 17.03.2008, 17:28:07 – Mail – )

No pani, konecne Krakow! Kdybys tak mesic a pul pockal, mohli jsme se tam sejit – pokud vse pujde dobre, razime tam zacatkem kvetna (ceskeho, ne polskeho :-)) Mamce hodne zdravi a vsem vcetne Tebe co nejlepsi naladu!

(e*v – 31.03.2008, 19:24:06 – – )

tyjo, ty si to pamatuješ :)


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.