2014? 2015!

Blogování opět dostává na frak. Tento článek jsem začal psát v lednu? A teď máme květen… Ale beru to vlastně jako dobré znamení ;-)

Dora je zase o velký kus úžasnější, vykládá a zpívá v jednom kuse, kamikaze se vrhá střemhlav do náručí, organizuje plyšáky a za klavírem vypadá, jako by tam patřila (postřeh při moc vydařené návštěvě 17. listopadu u Petra Škyříka v jeho úžasné jednotřídce – doma klavír nemáme). Baví mě to pořád víc. Na to, že má dva a půl roku, vypadá a chová se jako starší :) objevili jsme spolu taky v Brně super Kozí zahradu, oblíbil si písničku Všechno je tu boží, plánujeme jít na koncert Kluka Bombarďáka, no prostě mazec. Aktuálně řešíme přechod do další školky (vaše tipy se můžou hodit!) a pokud vše dobře půjde, plánuju brzo pražský „dětský“ sraz svých kamarádů…

Kromě užívání si rodičovství jsme zabydlovali dům – což je pořád v procesu, ale vlastně nikam až tak nespěcháme. Naše rekonstrukce se dostala do třech časopisů – Pěkné bydlení (titulka níže, to bylo překvápko), Můj dům a Moderní byt (a taky na iDnes a na Novinky, kde nám to samozřejmě slušní Češi vysvětlili). Za to patří díky všem zúčastněným: klukům ze studia aeiou.cz (mají nový web), fotografovi Jakubu Holasovi a taky Vítu Dvořákovi (tvůrce našeho nového nábytku – linku a knihovnu nám každý závidí). Máme taky štěstí na skvělé nájemníky – Jeňa a Staňka zabydleli podkrovní byt snad ještě úspěšněji a já tentokrát ani nemusel na tradičního štědrovečerního panáka s Tomášem na Sklo, protože jsem si ho dal jen o patro výš :) před pár týdny jsme byli na jejich super povedené outdoor svatbě, krásné to bylo.

Pěkné bydlení 1/2015

Pěkné bydlení 1/2015

Shrnutí loňského podzimu/zimy a akcí: konal se druhý BabelCamp a následně i čtyři BabelTalky. Vystupoval jsem na všelijakých konferencích a akcích, byl hostem na VŠE, FMK ve Zlíně i na iCollege; na jaře pak v knihovně MUP, na VUT. Byl jsem nadšený z Varšavy, poprvé jsem se podíval do Poznaně a do Gdańsku a taky do Dublinu. To v souvislosti s novou prací: aniž bych musel opustit Brno, dostal jsem možnost pracovat zatím nejblíž Facebooku :) tým Business Factory mě přizval ke spolupráci na projektu ROI Hunter – a tak se teď starám o rozvoj polské působnosti a taky trochu o PR (viz třeba rozhovor ve Forbesu) :)

Jinak jsem občas něco napsal – třeba článek o sociálních sítích ve finančním sektoru pro Bankovnictví, taky jsem školil – tuhle činnost si ještě nechávám: příští školení „Využijte sociální média na maximum“ chci překopat a bude nejspíš někdy v červnu. Ale asi to pojmu brzy nějak jinak… Možná se konečně dokopu k nové osnově a kurzy budou na Naucmese :)

V únoru jsme si po dlouhé době dopřáli společnou rodinnou dovolenou – vydali jsme se na 14 dní na Kanárské ostrovy, do Las Palmas. V centru města měli na dva měsíce pronajaté 2+1 Robert s Lenkou (a tříměsíčním Rikim). Bylo tam krásně (teploty okolo 20 °C), nijak zvlášť turisticky, v milé společnosti. Půjčili jsme si auto a trochu si projeli celý ostrov, vařili jsme si z čerstvých lokálních surovin (a já byl lehce zklamaný z úrovně místních restaurací).

Dora na Kanárech

Dora na Kanárech

První květnový víkend jsem pro změnu vyrazil s tátou do Londýna (dali jsme mu to jako dárek k Vánocům – pravda, už několikrát jsme to slibovali, tak jsem tentokrát rovnou koupil lístky). Bohužel, nevyšel mi plán s lupeny na Chelsea (byli bychom se ocitli na oslavách titulu!), ale i tak to bylo super. Metrem, busem i na lodi, v muzejích i pubech, s půjčeným bytem a skoro bez deště. Pohodička. Hodily se tipy ze Spotted by Locals i z toho zpotvořeného 4sq ;)

Co dál letos? No to jsem sám zvědav :)

Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na 2014? 2015!

  1. Kozí zahrada říká:

    Náhodou jsem našla zmínku o Kozí zahradě tady u Vás na blogu. Když se Vám líbí, nechcete ji podpořit?
    http://e-petice.cz/petitions
    /zachranit-kozi-zahradu-v-brne-komine.html

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.