:: update


v minulém příspěvku jsem trhnul rekord: mocinky pozitivních rekací a 179 přístupů za samotný čtvrtek, tvrdí moje nepřesné, ale pěkné a dlouho používané počitadlo. co z toho plyne? mám psát v noci nebo jenom nasraný? (aktualizace v neděli: jednak jsem pro jistotu vynechal titulek a kombajn zdá se mou radu moc nedocenil…)

ve čtvrtek jsme psali historii. teda aspoň jsme z toho měli ten dojem a poplácavali se po ramenou, jak to zase jednou brno natřelo praze. sám jsem byl překvapený, i když mimoidnost některých akademiků je obdivuhodná. spousta se jich mocí mermo snaží nevnímat, že většina lidí kolem nových médií se bez titulů a akademické půdy v klidu obejde. i když je to podle mě škoda, protože sledovat, co internet dělá s lidmi, to by měl být důležitý úkol – ona samozřejmost není vůbec samozřejmá a je škoda na tyhle výzkumy rezignovat. i proto jsem byl potěšen, třeba tímhle. zcela překvapivě se to tematicky protlo s mými hosty, jan z berlína mi doporučil zajímavou stránku social informatics (o niž se stará fakulta sociálních věd v lublani!)

včerejší setkání bylo vydařené; trochu zamrzí jen fakt, že někde se mi rozplynulo asi 250 korun – nemám potuchy, jestli je možné, že bych je prostě někde vytrousil – o všech výdajích mám jasný přehled, takže o to trapnější bylo, když jsem před chvílí vlezl do našeho oblíbeného obchodu a při placení zjistil, že mám asi 35 korun (a v charlie centru samozřejmě neberou karty a vaši bezmoc vám dají pěkně sežrat; nesmím zapomenout ani na fakt, že nákup stál nejprve 80 kč přesně, po návratu s požadovanou částkou už 87). dnes večer je program jasný: jde se do mersey! jinak jsem se značným zpožděním zaznamenal dny evropského filmu, rád bych se aspoň na něco vypravil, ale ve čtvrtek mě čeká jedna milá návštěva a boban markovic orkestar a taky budu muset řešit různé pracovní věci… tak uvidíme.

a ještě technická: pokud používáte mirandu jako svůj icq klient, a z ničeho nic máte dojem, že se s vámi nikdo nebaví, upgradujte si svůj icq plugin (zdá se, že icq inc. chtělo trochu pozlobit všechny, kdo odmítají používat jejich stupidní oficiální software, takže problémy měli i uživatelé trillian a podobně). toto doporučení je nikoliv můj výmysl, psali to na samotné stránce mirandy, jak ale ukazuje kombajnův případ (i některé ohlasy na fórech), nic nejde úplně bez problémů, čili zálohujte!


Archivní komentáře

přístupy (filipika – 11.02.2006, 20:11:39 – – )

…vždycky na sebe nech odkázat kombajnem a je to:)

WTF? (ken_tek – 11.02.2006, 21:24:36 – – )

„mocinky pozitivních rekací“???

(kombajn – 12.02.2006, 04:31:44 – – )

ten icq plugin je vyyyybornej…
jednak se ted uz nepripojim a pak mi u vsech kontaktu zmizelo moje pojmenovani, takze mam tuny lidi v icq, o kterych netusim nic, jen UNKNOW CONTACT

(Kasia – 12.02.2006, 21:25:19 – Mail – )

no to se naprosto nedivim, ze mel mem takovy ohlas, je naprosto super a pritom si troufam odhadnout, v jake nalade ses pri jeho psani nachazel :) jen tak dal, tedy ne nasrane, ale ctive :))


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.