:: exploring the urban gaps


no. tak jsem se hrubě přecenil. nebo jsem prostě jen flákač? snad ani ne, fakt jsem do toho dával srdce, ale čím víc jsem se na to koukal, tím míň se mi to pozdávalo a finální směna trvající do sedmi do rána už byla poslední kapka. řeč je o mé diplomce, která se -ale tentokrát definitivně naposled, jak jsme si slavnostně slíbili v pátek večer s kosťou- odkládá… tímto klíčovým rozhodnutím si sice komplikuju kdeco, ale i když jsem na sebe fest naštvaný, na druhou stranu se snad přestanu ploužit jako mrtvola mumlající se skleným výrazem „diplomka, diplomka“. takže se omlouvám za nepříčetnost minulého měsíce i za zarputilé neblogování. mamka je zdravá, ségra zamilovaná a mně končí období protivné alergie… (ano, dnes to bude opět velmi dlouhý příspěvek!)

měl bych se přeci po tak dlouhé pauze trochu svěřovat, ne? protože jsem ale sklerotik, tak jenom bodově: do pravého sloupce přibylo pár dalších blogů. na hudební už jsem upozorňoval, ale třeba fitzpatrika jste si možná nevšimli, což je jistě chyba, anžto je to francouz brněnský, a blázen, takže vlastně spřízněná duše. (tímto se mu také omlouvám za to, že jsem stále!!! nenahrál fotky ze silvestra na net. mám se k tomu vůbec ještě vracet? žijme budoucností!) no a šumaře také nepřehlédněte, je to čtení poučné a přitom ani krapet nudné (a imho je to nejzajímavější šablona na bloguje, tedy kromě ukrutného designu pf). mimochodem, palo dělá společnost shakulovi v bukurešti, kde si užívají pohostinnosti v českém centru! závidím!
žijeme kulturou, všichni jsou velice produktivní – kombajn někde pořád hraje, k tomu se o něm mluví v televizi, tomáš nahrál album v německu, a podle našeho starého projektu vozovna (divadelní hra pro dva herce, tramvaj a cestující, kterou sepsali tomáš, michal a kombajn … kdysi? :) bude sehráno 23.6. v praze představení divadla nahoď. (tímto zvu všechny naše pražské fanoušky! google analytics sice není nic extra, ale pěkně ukazuje, kde po světě je tenhle blog nejpopulárnější a přístupů z prahy je tam nějak moc, by mě zajímalo, co jste zač, lidi!) my jinak připravujeme irský mini-festival (žádní kelti, ale normální hudba!), takže 15.6. v mersey vystoupí nina hynes a 22.6. v kabientu múz skupiny rulers of the planet (teď jim tedy ten web nejede, a i když jel, tak ne ve firefoxu, takže zkuste jejich stránku na myspace) a autamata.
onehdá jsem se zmiňoval o průvodci po podivných místech, těch zadních schodištích, zapomenutých dvorech… a nedávno se mi to celé ještě víc rozleželo v hlavě. podivná jízda, která mě zavedla polňačkou (vypadalo to jak scéna z rumunských hor, soumrak a před deštěm) zezadu na stránskou skálu, pak kamsi do heršpic pod dálniční most (foto bude)… nazval jsem to „urban gaps“ a následně o tom měl bouřlivou debatu s palem. já si to představuju nejen jako fyzická místa, nějakým způsobem vytržená z běžné reality (ale přesto s nimi nedílně spojená, protože jejich kouzlo je nikoliv v nich samotných, ale v tom, že jsou kukátem do prostoru, kterým se pohybujete neustále). přijde mi to jako dobrý popis mé vlastní existence. taky jsem se nikdy nedokázal moc začlenit do oficiálního prostoru, raději sleduju situaci, schovaný ve stínu opodál. i celá alfa (o edison garden ani nemluvě) je takovým ostrovem mimoidnosti uprostřed společnosti – děje se tady spousta věcí, které se týkají i těch „normálních“, ale oni tu nejsou… i místa, kam chodím nejraději, tomu odpovídají. nikdy jsem nebyl v solidní nejistotě, i když jsem kavárenský povaleč. zato mám rád třeba prádlenu – což je prádelna, internetka a bar na hybešové. jedno z těch míst mimo… rád bych to nějak zkatalogizoval, ale jde to vůbec? možná je to i kontraproduktivní, protože nemá cenu na podobná místa jít podle nějakého průvodce. je potřeba dostat se na ně v rámci nějakého pohybu, vlny, která vás sama zavede… nebo přijít s někým, kdo ví a pak jednou třeba zase sám přivést dalšího. urban gaps. líbí se mi to.

bude taky potřeba upravit knižní a hudební tipy (teď se mi do toho nějak nechce). filip si koupil nový překlad výborného gibsonova povídkového souboru jak vypálit chrome… přiznám se, že jsem to v rok vydání nějak nepostřehl, ani teď jsem toho moc nedohledal, zapadlo to, a je to velká škoda. původní překlad totiž patřil k tomu nejděsivějšímu, co jsem kdy četl. a vida – teď když text v novém překladu dává smysl, najednou jdou povídky nahoru o sto procent :)) je to staré, ale pořád skvěle napsané. doporučuji, mají to v levných knihách (naštěstí, protože jsem knížku filipovi hned druhý den ztratil).

a teď ty hudební tipy… jednak jsou to už zmiňovaní autamata, pak tu máme šíleně patetickou desku absent friends skupiny the divine comedy (úplně mimo můj hudební záběr, ale dost dobré texty), erlend oye – dj kicks (frontman mých oblíbenců kings of convenience mixuje a zpívá!). dalším objevem je pro mě projekt nostalgia 77, jejichž album the garden se bude líbit všem příznivcům jazzovo-elektronických koláží (podobnost s bonobo není náhodná, je to tentýž label). překvapivě funky jazzovou záležitostí (aspoň pro mě, o anime toho moc nevím) je soundtrack – respektive best of z několika soundtracků – k anime cowboy bebop (když jsem poprvé slyšel hitovku mushroom hunting, tak jsem docela nechápal). fish doporučil pro literárky skupinu blue october, respektive jejich nové album foiled (tedy směr indie rock) a jako poslední: digital midgets – noise pollution mixtape, krutý bootleg, kde je smixované úplně všechno… (první odkaz vede přímo na stažení, jak dlouho to bude fungovat, těžko odhadnout… všechny ostatní zmiňované věci není myslím moc složité dohledat, ale nechtěl jsem to tady odkazovat přímo – nebudu přeci svoje čtenáře navádět k pirátství!).

jinak už jsem dostal svou sadu volebních lístků… ods si zřejmě myslí, že se to nějak vyhraje samo – jinak to smysl nedává. naposledy jim v mých očích pomohla jen kampaň čssd – a to není zrovna dobrá vizitka. jihomoravská kandidátka je pak hodně nepřesvědčivá (nečekaně ;). ne že bych byl nějak extrémně nadšený ze zelených – ale volil jsem doteď a udělám to zas ;) taky proto, že polovinu těch lidí aspoň trochu znám (jo, a na čestném posledním místě je můj spolužák z gymplu matěj, předposlední pak mediální poradce s.b.!)…

bylo by toho i víc, jenže jsem samozřejmě polovinu věcí zapomněl, odkazy na videa posílám okamžitě po icq a nikam si je neukládám… budu teď psát asi častěji, takže je slušná šance, že to budou příspěvky krátké a k věci ;)) proto závěrem už jen jeden tip – výběr fakt vychytaných hodinek. zvlášť ty s flashkou jsou luxus! (svoji jsem asi v pátek na filipově oslavě definitivně ztratil :((


Archivní komentáře

(turbo – 29.05.2006, 00:57:29 – – )

autamata doporucuju

Ójé (Zuřící rosomák – 29.05.2006, 12:13:34 – MailWWW)

Fenks za propagaci, i když na svoje poslední příspěvky nemožu byt příliš hrdé. Ale co cheš; zkóšky, nejni čas na kvalitní uměleckó prácu. Jinak zlomek vteřiny jsem si málem myslél, že exploruješ urban „craps“. Sorry, musél sem se svěřit :)…

místa mimo (flam – 29.05.2006, 22:22:52 – – )

mě též :)

(bobotic – 30.05.2006, 02:59:55 – – )

škoda s tou plomkou… jinak fakt dlouhej příspěvek

(rosťa – 30.05.2006, 10:41:45 – – )

mistr odkazů se vrátil, třikrát hurá

(Mirosaurus – 30.05.2006, 12:25:51 – – )

Kandidatky jsou mizerny ve vsech krajich. Na druhou stranu, v parlementnich volbach na prvnim miste volis vladu, i kdyz v nasem systemu neprimo. Kandidati jsou sekundarni.


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.