:: volební hra


co dělat před volbami…

asi nemá cenu linkovat na všechny ty skandály a aféry, neuvěřitelné výroky, méně či více zdařilé parodie (jenom jednu na účet US si nemůžu odpustit :)

je toho všude až moc. ale stejně se docela na ty volby těším, má to pro mě náboj podobný pořádnému fotbalovému přímému přenosu. a aby to bylo napínavější, vyhlašuji tipovací soutěž. toto jsou pravidla…

každý dá dvacku do banku, a autoři nejpřesnějších tipů si pak peníze rozeberou (poměrem 60%, 30%, 10%). tipuje se následující:

procento hlasů, které každá strana obdrží, s přesností na jednu desetinu procenta. bodování je – 5 bodů za správný odhad s přesností na +/- 0,5%.
2 body za správný odhad s přesností na +/- 1,5%, -2 body při chybě víc než 5%. za každou stranu, která se oproti očekávání tipujícího nedostane (nebo naopak dostane) do parlamentu v rozporu s jeho tipem, ztrácí 3 body.
dalších prémiových pět bodů lze získat za správný tip na volební účast, s maximální odchylkou 2,5%.


jako organizátor se nebudu účastnit, tímto se také vyhlašuju pokladníkem :) nechť tedy hrají jen ti, kteří mi mohou do voleb nějak rozumně dvacku doručit (ostatní se můžou zúčastnit také, ale bez šance na výhru). tipujte a vyhrajte :))

mimosoutěžní otázka: dostane-li se strana zelených, kteří z jihomoravské kandidátky tam budou?


postup: stáhněte si tabulku a vyplněnou ji zašlete zpátky mě. beru tipy, které mi přijdou vyplněné před zahájením voleb, tu dvacku můžete dodat i později, komu se to nepovede před vyhlášením výsledků, ztrácí možnost vyhrát peníze (můžete mi ty dvacky nechávat v alfě na baru, kdyby nešlo jinak ;))


Archivní komentáře

(Mirosaurus – 31.05.2006, 19:07:51 – – )

Super soutez! vyhraje US! takze v sobotu se to u tebe meni ve volebni studio?

(AdaMM – 02.06.2006, 11:53:49 – – )

jsem zklamaný z malé odezvy, ale abych dal ještě pár lidem šanci, přesouvám tipovací uzávěrku na dnešek – pátek osm večer…

(Mirosaurus – 02.06.2006, 13:51:48 – – )

„Snad ještě nikdy v historii Česka nebylo tak obtížné odhadovat výsledek sněmovních voleb jako letos.“ zdroj: novinky.cz


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.