looking for creators of viral videos / hledám frajery na virální videa

(česká verze níže)

A strange one for the start of year 2010? Not really. I am looking for Czech agencies that claim they are capable of creating good viral videos. These days when everything „social“ is kind of hype and „viral“ is one of the coolest buzzwords around, I would like to hear from you, which Czech creative marketers are actually able to deliver anything that would be at least close to viral presentation. Why? Well, I believe I have a funny idea to test it out on a real example with some good prizes. And I would like to invite anyone – but personally I would be happy to have the possibility to invite them myself. So if you know about anyone (it doesn’t have to be an agency, freelancers with valid experience are most welcome too!), please let me know in comments. Also feel free to RT this message to anyone who can help. I believe if we manage to create such a list, it might help not just me, but anyone searching for such a topic. Relevant links in comments or send it directly, if you want.

Zdá se vám to jako zvláštní příspěvek na začátek roku 2010? Celý loňský rok se cokoliv „sociálního“ těšilo velkému zájmu a „virální“ bylo zaklínadlem marketérů po celém světě, ČR nevyjímaje. Druhá věc je, že moc skutečně povedených virálních kampaní jsme neviděli (pokud vy ano, podělte se v komentářích). Proto bych se rád dověděl, jestli o tom všichni jen mluví, nebo jsou tady skutečně lidé, kteří v tomto směru jsou schopní něco udělat. Mám jeden – myslím, že docela dobrý – nápad, jak to vyzkoušet (tak, aby to bylo zajímavé pro všechny, tedy zejména agenutry, které se virály chlubí).

Pokud tedy víte o agenturách (ale samozřejmě beru i tipy na šikovné jednotlivce), které už něco zvládly nebo o sobě tvrdí, že takovou věc umí – sem s nimi. Podělte se o vaše tipy v komentářích, já se budu průběžně ptát i na dalších místech a o svá zjištění se podělím. I když tento „crowdsourcing“ hodlám využít pro svoje potřeby, myslím si, že podobný seznam se může hodit spoustě lidí – ať už zájemcům o případnou zakázku, tak profíkům, aby věděli, kdo je jejich konkurence. Tak prosím tipy do komentářů, případně přímo na mail, pokud u toho nechcete být vidět. A budu rád, když zprávu pošlete dál. Díky moc!

Záložka pro permanentní odkaz.

2 reakce na looking for creators of viral videos / hledám frajery na virální videa

  1. Jaroslav Faltus říká:

    Ahoj,
    měli jsme dobré zkušenosti s agenturou brainz – http://brainz.cz/

    dělali pro nás video na need for speed a na left 4 dead. Jestli chces muzu ti je dohledat.

  2. Adam Zbiejczuk říká:

    Dostal jsem pár dalších tipů… např. http://www.cityrat.cz :) ale povedlo se někomu přiblížit k světové špičce? http://www.tyinternety.cz/reklama/top-10-nejlepsich-prosincovych-viralnich-videi-539

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.