:: mám chuť se zas bláznivě smát


bulvárnější titulek se mi vymyslet nepodařilo, nicméně poslední dobou se zdá, že pozitivní skvrny na slunci se nějak rozmohly či co, takže je možná na čase přidat druhý příspěvek v roce 2010 na tento jinak zcela opuštěný a zapomenutý blog :)

před pár dny jsem uvažoval nad tím, jak zajímavý a zábavný by tento blog mohl být, kdybych na něj nepsal dvakrát za rok, ale třeba dvakrát za měsíc. protože když se píše dvakrát za rok, tak bych rád vzpomněl všechny ty zásadní věci, naházel odkazy na všechny zajímavé stránky, pogratuloval všem, co si to zaslouží… no ale co už. vypadá to, že lepší to nebude.

takže: je to víc než rok, co se s mamkou už nemůžu bavit tak úplně napřímo. myslím, že jsme to nakonec všichni zvládli se ctí, sestra s Martinem bydlí s tátou (a mají to nahoře moc pěkné!) a jde jim to. já se dvakrát přestěhoval, nejdřív na Pankrác a v červnu do Dejvic. kdyby mi někdo chtěl poslat pohled, tak je to Starodejvická 6, 16000 Praha 6. mimochodem, kolaudačka probíhala v holešovicích na Libeňském ostrově U Budyho a nebýt ožralého provozního (kterým je tam Petr Placák), byl bych z ní úplně nadšený. mimochodem dvě: čerstvě je mou novou spolubydlící Eva Anna Koberová!

brzy to bude rok, co jsem nastoupil do firmy Ataxo. nebylo to vždy úplně jednoduché a někdy jsem váhal, ale aktuálně jsem v natolik komfortní pozici, že asi není v ČR nabídka, která by mě vůbec mohla zaujmout :) přes prázdniny jsem se staral o svou dosud největší kampaň: pro Apple jsem měl plnou zodpovědnost za projekt Chci také Mac! (a 10 dalších jazykových verzí). v září jsme pak spustili webový monitoring sociálních sítí pro CZ/SK – Ataxo Social Insider (podrobnější představení na Ataxo blogu), který zatím vypadá podle mého názoru jako velmi perspektivní projekt (a velká zábava). své milé slovenské kolegyni jsem pomáhal s bratislavským Open Coffee (zatím nejúspěšnější se konalo 8.10.). další plus jsou mí kolegové, se kterými se dobře pracuje, kecá, brainstormuje, kalí i hraje fotbálek :) během oné doby jich pár přibylo a další vítané posily ještě přijdou… jen odchod Matěje, mého šéfa mě mrzí, ale zase mu docela rozumím – pět let v jedné firmě, to člověka trochu unaví.

jsem opět studentem: nechal jsem se ukecat, na poslední chvíli podal přihlášku, nezaspal přijímačky ani zápis a tak jsem už pár týdnů interním doktorandem na FF UK – studia nových médií. zatím nemám moc tušení, co to vlastně bude obnášet, ale těším se :) můj první úkol byl sedět v komisi u státnic a obhajob – zajímavá zkušenost :) už jsem se bavil se dvěma studenty, kteří by u mě chtěli psát diplomku (jedna o budování brandu v on-line prostředí a druhá o politickém marketingu v sociálních sítích), teď si jen už musím fakt nutně zařídit všechny potřebné přístupy (zlatá MU, na UK je teda zmatek nad zmatek, nikdo ani neví, jak má vypadat náš individuální studijní plán (ale musí být hotov do příštího pondělí).

trošku jsem cestoval: v březnu jsem byl v Sýrii (velmi podrobný report sepsal Aleš), v květnu jsme jeli s rodinou do Londýna (moc pěkné, report nemám a fotky jsme ještě nikam nenahráli, třeba to ještě někdy uděláme), pak jsem byl na krátké návštěvě u babičky v Polsku, v létě jsem pracoval, takže kromě drobných výletů (třeba do Semil) jsem byl jen na dvou festivalech: neuvěřitelně prokalené Besedě u Bigbítu a polském Festiwalu Nowa Muzyka (taky super, Bonobo, Autechre, Jaga Jazzist). zato jsem si užil naplno Couchsurfing v Praze a bylo u mě dohromady asi dvacet lidí z celého světa :) dvakrát jsem se letos podíval do Lehomi: kromě tradičního setkání na sv. Václava (tentokrát snad celkově nejúspěšnější edice!) ještě v létě, protože Hanka už není Neužilová, ale Lísalová :) svatba to byla vynikající, i když si bohužel nějak nemohu vybavit průběh posvatební akce cca od tří do devíti ráno – nicméně jsem si odnesl jako suvenýr fešnou jizvu na tváři :) přede mnou je pak cesta na karibský ostrov St. Martin – s celou bandou teď pronajímáme vilu a na přelomu listopadu a prosince vzhůru do teplých krajin.

taky jsem měl možnost účastnit se různých konferencí a podobně – naposledy TEDx Brno, který byl podle mě naprosto vynikající! rozhodně si nenechte ujít připravované záznamy. těžko vyzdvihnout jednu věc – ale Tomáš Vtípil, Adam Gebrian, Vladimír Kokolia, Jakub Macek byli obzvlášť skvělí. předtím proběhlo letošní WebExpo – ambice i web odpovídaly mezinárodní úrovni, přednášky se tomu blížily, ale zklamala organizace a taková ta omáčka „okolo“. nicméně, za sebe musím konstatovat spíše spokojenost (dost možná taky proto, že jsem měl volňásek – díky, Vašku, ale příště si přiber do týmu nějaké profíky na realizaci). naopak Social Summit nijak extra neoslnil přednáškami, zato měl skvělý oběd a brutální after-party (jestli si ze mě ti borci nedělali srandu, tak bych se mohl příští rok podívat na konferenci o social media do Brazílie!). svou publikační činnost jsem relativně zanedbával – jen jedna prezentace na Media Monday o PR v éře nových médií, článek pro A2, účast v Bloku expertů na KISK FF MU (Firmy v éře sociálních médií – varování, je to dlouhé, případně na totéž téma 90 minut ještě nudnějšího videa) a mihnul jsem se na ČT24 jako expert blábolící něco o Facebooku a Marku Zuckerbergovi.

pár z těch nejzásadnějších odkazů za ten poslední půl rok: na svůj posterous blog jsem sepsal filipiku proti nacionalismu. moc jsem si oblíbil server 8tracks.com: vytváříte playlisty, když nějakou píseň nenajdete, tak ji tam nahrajete. mixy jde prohledávat, autory mixů sledovat a je to něco jiného než last.fm, protože mix vytvořil nějaký člověk :) proti právníkům je finta následující: není vidět, co přesně v playlistu je – musí to být aspoň 8 tracků, max 2 od jednoho autora a v popisku jsou max 3 autoři a nikdy název písničky :) (sami si dokážete představit, že není tak těžké to obejít.) jo a tady jsou moje playlisty. nejlepší knížka: Dunaj v Amerike (Michal Hvorecký odvedl skvělou práci a já jsem měl radost, že dokážu bez problémů číst ve slovenštině). užil jsem si o posledního do češtiny přeloženého Palahniuka, víc o Pygmejovi napsal v super doslovu Darek Šmíd. za zmínku pak stojí i česká sci-fi/fantasy: Polomené světy (na tuzemskou produkci to má fakt hodně nečekané a zajímavé nápady, i když zpracování už tak originální není). nejlepší video: jane austen fight club. nejlepší film: Inception (ale taky jsem konečně viděl avatara a nebylo to zlé). seriály: ke všem těm klasikám jsem přidal hned tři seriály, které si vysloužily 5 hvězdiček. britské Black Books jsem kdysi nějak minul a Turbo mi je strčil až pod nos, když byl u mě v Praze na návštěvě – pak už jsem si tenhle crazy knihkupecký sitcom musel dát komplet. na Californication mě kupodivu navedla sestra – David Duchovny jako spisovatel s tvůrčí krizí, flákač a děvkař – a milující otec – je prostě geniální. čtvrtá série nás teprve čeká, to FlashForward toto štěstí neměl: i když se (nejen podle mě) jedná o vychytanou a super napínavou sci-fi thriller záležitost, zůstane téměř jistě jen u první série. aktuálně sleduju tip od Josefa: seriál Mad Men o týpcích z reklamek na Manhattanu na začátku 60. let (šovinistické, sexistické a všude se kouří).

v Brně se otevírají další a další kavárny a hospody – a mám radost z toho, že jsem ve štatlu pořád doma. a když už jsem v pražském exilu, můžu si číst aspoň třeba Cliché Brünn :) ale v Praze se taky děly věci – kombajn, kentek i peter.pea budou mít novou práci, přistěhoval se Zbyňa, který se z Konoptika přesunul do Legalizace.cz: první číslo časopisu je opravdu luxusní – vypadá skvěle a dobře se čte. držím palce do dalších kol :)

sem už se nejspíš nikdo nedočte, ale kdyby ano: jedna drobnost. ještě před nedávnem jsem byl sám – a už nejsem :D


Archivní komentáře

(sibiřanka – 18.10.2010, 15:36:31 – Mail – )

tak ať to klape. :)

(Martin – 18.10.2010, 19:09:18 – – )

dočetl a gratuluji:-) jinak souhlasím zejména s hodnocením podzimní lehomi

dočetla (kač – 18.10.2010, 19:43:26 – – )

Dočetla :-), díky za pár dobrých tipů a přeju, ať se ti pořád tak dobře daří…a na novou dívku jsem zvědavá :-)

(Melly – 19.10.2010, 15:43:19 – – )

I já. :-) Též dočetla do konce, zamyslela se, esli by můj poslední půlrok vydal aspoň na odstavec, a zastyděla se… ale gratuluju a fandím a vůbec.
(Btw, autorovi Polomených světů teď vyšla druhá knížka – Temní ilumináti).

(Melly – 19.10.2010, 15:44:32 – – )

(Ehm, odkaz tam měl být – http://www.straky.cz…okID=125…)

( – 19.10.2010, 15:45:54 – – )

Pardon, já ty komentáře neumím. http://www.straky.cz…p;BookID=125

Polomené světy: Atlantský harc (JVjr – 19.10.2010, 16:07:41 – – WWW)

se to jmenuje oficiálně, a je to sci-fi. Jeho fantasy novinka Temní ilumináti je o dost míň nepovedená, ale taky jsem drobet zklamaný.

A ne v Holešovicích, nýbrž na Libeňském ostrově.

(AdaMM – 19.10.2010, 16:14:02 – MailWWW)

JVjr: fantasy/sci-fi, imho je to tak na pomezí. Za Libeňský ostrov se omlouvám, o Temných iluminátech vím (počkám, až si to kentek koupí a zase si to půjčím). jinak díky všem, je hezké vidět, že RSS mého blogu ještě někde zůstalo :)

(calavera – 21.10.2010, 13:09:44 – – )

že to jde s univerzitami z kopce, protože se z místa kulturního konfliktu mění v tréningová centra ekon. managementu, se už nějakou dobu ví, ale že se na HUMANITNÍ škole budou psát diplomky o vytváření brandu, to je nový level ignorance Adame, gratuluji

(AdaMM – 21.10.2010, 17:45:28 – MailWWW)

calavera: navazuje v tom na svou bakalářku, takže se můžeš podívat (a děsit se ještě víc).

(petomi – 26.11.2010, 22:49:08 – Mail – )

Zdar, no pekne pekne, precital som to az do konca, niektore pasaze aj dva krat :) a ten zaver ma potesil, takze drzim palce!


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.