Rok konopí – pozvánka na film /Year of mari©huana – the movie

(English version below, video with EN subtitles)

Před časem jsem měl tu možnost seznámit se s Honzou Hrnčířem, producentem a scénáristou filmu Rok konopí. Jeho pohled je velmi blízký tomu mému – je to člověk, který věří, že konopí sice není všelék, ale jeho kriminalizace je nesmyslná a kontraproduktivní. Natočil dokumentární film, ve kterém se snaží široce pojmout celou komunitu okolo konopí – od huličů, přes nemocné (to je hlavní téma dokumentu), až po soudy a policii. Povedlo se mu vytvořit film, který možná až tak nepotěší vyhraněné zastánce legalizace (není to žádná agitka), ale měli by jej vidět zejména lidé, kteří si dosud myslí, že konopí = vykouřené hlavy, vstupní brána k tvrdým drogám a podobně.

Jde o to, aby se lidé dověděli o příbězích podobných tomu pana Majzlíka, který kvůli pomoci těžce nemocné dceři stojí za hranicí zákona. A otázka je: je správnou cestou schválení jednoho-dvou předražených léků z konopí, ze kterého budou profitovat zejména farmaceutické koncerny, které se celou dobu snažily proti konopí bojovat, aby mohly prodávat drahé léky a zaplatily jejich vývoj. Nebo se vydat cestou jako např. v Izraeli, kde je šlechtění léčebného konopí na docela jiné úrovni než si o tom u nás může kdokoliv nechat zdát.

Slíbil jsem Honzovi, že se pokusím podpořit film (do kterého z vlastní kapsy investoval spoustu peněz) Rok konopí podpořit, jak to bude v mých silách. Mou silou jste vy: kamarádi a známí, kterým to není lhostejné. Chtěl bych vás proto poprosit o pomoc a sdílení odkazů dle vlastního výběru. Díky moc, opravdu.

Stránky filmuFB stránkamikroblogovací aplikace – trailer:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NSR8ORXc2q8]

A few months ago I had the pleasure meeting Jan Hrnčíř, producer and scriptwriter of the movie Year of Mari©huana. He shares the same viewpoint as I – that cannabis is not a magical cure to everything, but the criminalization of it is stupid, helping only criminals and punishing mostly innocent people. He made the movie in which he tried to cover the whole picture. From potheads to ill people, from scientists to police and judges. It’s not a straight forward call for legalization – it wants to give you some valid questions and reasons for and against it. It’s a movie that should be seen by people who are blinded with both anti- and pro-cannabis propaganda.

It’s important to learn about possible positive effects that cannabis brings when it comes to treating serious illnesses (both as an active cure or painkiller). And one of the important questions is: should we legalize one or two medicaments developed by pharmaceutical companies (which are very expensive) or go the way like Canada or Israel where the research of medical cannabis went much further than we can even dream of in CZ?

I promised Jan to spread the word about the movie, as I believe this is really a good cause. The best thing I can do is to call for your action: spread the word, share the links, videos or become fans on Facebook. I’d be glad for every action you take, really.

Offical websiteFB pagemicroblogging app

Štítky , , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.