:: popojedem


mohli byste říct, že jsem se nějak podezřele odmlčel, ale na druhou stranu – frekvence mých příspěvků je bídná dlouhodobě, takže si toho stejně nikdo asi nevšiml ;) nicméně, pro jednou vás místo odkazů zahltím trochou osobního plkání. aneb: mějte se v brně pěkně, odcházím…

jak jsem již před nějakým časem naznačoval, vše nazrálo k tomu, abych dal sbohem rodné hroudě a posunul se někam jinam. od května jsem byl rozhodnut zkusit to v googlu, který otevírá centrum pro střední evropu ve wroclawi. inu, kdo by nechtěl pracovat v nejlepší firmě, že. pozornější čtenáři mohli odhalit několik úspěšně absolvovaných kol, to nejdůležitější se odehrálo na konci srpna přímo ve wroclawi. asi bych se o tom neměl nějak extra rozepisovat, nicméně myslím si, že i v něm jsem uspěl (jen se jim asi nelíbil můj jednoznačně kladný vztah k přátelům z the pirate bay). na základě toho si myslím, že pokud byste to někdo chtěl zkusit, tak je potřeba mít: široký background (řeč je teď o adwords on-line managmentu, nikoliv o programátorech), slušný výsledek státnic (dají na to, potvory), zkušenosti v oblasti customer care, dobrou aktivní angličtinu (jinak neprojdete ani prvním kolem) a schopnost vemlouvavosti (neplést z vlezdoprdelnictvím, aspoň ne moc). a taky hafo trpělivosti. můj první (zbytečně dlouhý a špatně strukturovaný) životopis se někde zatoulal, a od opětného zaslání (konec června) uplynuly dva měsíce do on-site interview a tím celá procedura neskončila.

no… vlastně skončila. protože mezitím se objevila nabídka, kterou jsem po zralé úvaze nemohl odmítnout :) jak se takové věci dějí? kupodivu, google v tom pořád figuruje, a stejně tak moje diplomka, která dostala na samém konci srpna formu webu – web 2.0: první souhrnná česká práce. ani jsem to tady na blogu nestihl zmínit, jen jsem to hodil do del.icio.us odkazů, zmínil to na nyxu, poslal pár lidem a hodil na skylined homepage, což očividně stačilo k tomu, aby ji big G zaindexoval a slečna justyna při hledání vhodného kandidáta narazila na mě. a tak mi minulý týden zavolala, a optala se, jestli bych nechtěl čistě náhodou pracovat pro polskou internetovou banku, která expanduje do čr a na slovensko – že bych se jim staral o web, komunikaci s klienty a tak. souhlasil jsem se setkáním v ponděli 10. září – nakonec coby ne. v neděli mi volali, že mají drobný problém: musí ráno odjet do polska, nechtěl bych se stavit hned? no ale já byl v brně a oni v praze… tak jsem to vzal klusem na bus a v šest večer jsem se s nimi potkal – a udělali na mě dojem. všechno jsem si to promýšlel z různých stran a ještě v úterý odpoledne absolvoval doplňující mini-pohovor s šéfovou wroclawské google pobočky. ale když mi v 7 večer volali z mBanku a ptali se, jestli beru, kývl jsem docela intuitivně.

a – jméno mého zaměstnavatele je venku. mBank je internetová banka, v polsku dosti úspěšná (spadá pod bre bank, který je z většiny vlatněn německou commerzbank). vzhledem k mým tragickým zážitkům s českými bankami (obecně, a s KB obzvlášť), by mě ani ve snu nenapadlo, že bych měl v tomhle sektoru sám skončit. jenže mBank skutečně nevypadá jako běžná banka. slibuje čerstvý vítr do stojatých vod – méně poplatků, vic komunikace s klienty (to bude i můj úkol – budu psát blog banky :) míň balíčků a reklamštiny, větší otevřenost. s tím, jak mizerná sebranka je stávající konkurence, se v zásadě těším, že budu moci propagovat něco, o čem budu sám přesvědčen, že to je krok správným směrem.

takže nečekaný zvrat, opět je vše jinak a já horečně dodělávám, co jsem si mezitím domluvil a už začínám sledovat všelijaké diskuse o bankách… a taky se poptávám: aktuálně totiž imho není nejlepší moment hledat si bydlení v praze. takže tímto apeluji na všechny přátele a příznivce, kdybyste vy nebo vaši lidi věděli o nějakém rozumném bydlení v hlavním městě, dejte mi prosím vědět! netrvám nutně ani na vlastním pokoji (v tom případě bych to bral ale jako krátkodobé řešení po dobu klidného hledání útulného domova), jen by to mělo být skutečně v praze, ne někde na jižáku ;) ideálně žižkov/holešovice/vinhorady nebo tak něco. s lidma, které zvládnu a oni mě. a radši tedy vlastní pokoj. tak co, najde se řešení nějakou haluzí? nechce se mi platit realitce, radši bych dotyčnému, který mě navede na správnou stopu, projevil vděčnost nějakou akcí nebo protislužbou :)

mělo by zde zaznít ještě něco o wroclawi (škoda, škoda, že tam nebudu, vypadá to tam na-pro-sto-skvě-le!), večírcích v brně, či o tom, že zbyňa udělal státnice na právech, holky se vrátily ze španělska (těším se na vyprávění) a já už začal seznamování s novými lidmi v praze… – ale není čas: nástup je 1.10. a nedodělků dost… tak mi držte palce :)


Archivní komentáře

(r1 [openID] – 14.09.2007, 18:53:26 – – )

Chci dát taky diplomku na web, až ji napíšu, ale že by se mi někdo ozval s nabídkou práce teda nepočítám :)

(r1 [openID] – 14.09.2007, 18:53:59 – – )

Jo a gratuluji!

(ex-it – 14.09.2007, 19:03:39 – – )

Stále jsi nepochopil, že nejlepší firma je v brně! Proč si jinak myslíš, že tam ještě s bennym pracujem?! :)

(Paželv – 14.09.2007, 20:44:33 – – )

Ohledně možného bydlení píšu na e-mail velmi podrobnou (a samozřejmě i lákavou) nabídku.

(=M= – 15.09.2007, 01:10:12 – – )

A celej byt na Smíchově u nás v domě bys neutáh?

(Regis – 15.09.2007, 10:40:51 – – )

zas další job-émigré do práglu… já ale zůstávám, takže si doufám uvědomuješ, o co přicházíš ;)
congrats, doufám, že ti nadšení vydrží.

tak jen s novymi lidmi? (lik – 15.09.2007, 23:17:26 – – WWW)

teda:)

gratulace (Filip – 16.09.2007, 15:01:22 – – WWW)

Tak ještě jednou gratuluju. Už se těším na tvůj komerz-blog!

Voci z jezka (Kasia – 16.09.2007, 22:18:34 – Mail – )

Takhle nahonem do Cajzlstadtu a jeste se to dozvim z blogu?! To chce panaka, dva, tri…casu je malo! (pokud se vam zda, ze se me zmocnuje panika, tak se vam to nezda, pocitala jsem spise s Wroclawi).

Gratuluji (Zuřící rosomák – 17.09.2007, 13:45:24 – MailWWW)

Nechť brzy pod Hradčany smočíš ret v lahodném tupláku Staropramenu a se slzou u kraje oka vzpomeneš na své mládí na Jižní Moravě, přičemž přemítati budeš o světlých zítřcích v Matce měst! Hodně štěstí, studii generosi.

(lia – 17.09.2007, 16:14:31 – – )

gratuluju i touto cestou a připomínám, že jeden „nedodělek“ máš i vůči mně ;)

krutý (flam – 27.09.2007, 17:52:52 – – )

poď na pívo, zařizuji byt ale dnes a zítra mám čas

(AdaMM – 05.10.2007, 12:45:16 – – )

místo příspěvku na blog: zdravím z polska, už brzo napíšu víc – díky za podporu – v praze už bydlím a v brně plánuju pořádnou rozlučkovou party – asi někdy v listopadu :)

(bobotic – 05.10.2007, 15:13:59 – – )

to jo. je to jasny. sami maslo. Ale nezapomen koupit v sobotu gazetu. Jde mi predevsim o vysoke podpadky…

(Kasia – 08.10.2007, 14:45:29 – Mail – )

pripojuju se k zistnemu Petovi – pokud se Ti vejde do baglu, prosim o Polityku, zaplatim zlatem :)


Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.