A taky napíšu knížku…

Po dlouhé odmlce je možná právě teď správný čas shrnout novinky z posledních dvou měsíců – a udělat trochu promo na akce, které se chystají v březnu. Tak tedy…

Už jen dnes se můžete přihlásit na seminář PR klubu: Jak nebýt v sociálních médiích asociálem, koná se tento týden v pátek a sobotu a já tam budu vykládat o nejčastějších chybách, kterých se firmy dopouštějí. Když se v případné přihlášce odvoláte na mě, máte to za klubovou cenu (tedy 3k místo 4k).

Ve středu 19. března budu jedním ze čtyř řečníků na akci nazvané Sebevraždy v marketingu. Téma je jasné – jak na sociálních sítích nepáchat sebevraždy. Další témata pak budou jak víc směrem ke klasickému marketingu, tak k výkonostnímu marketingu. Myslím, že poměr cena/výkon vychází docela dobře :)

O den později, tedy ve čtvrtek 20. března bude druhý BabelTalk. Tentokrát v Brně, od 18h v Bowling baru Balkán. Už teď můžu prozradit, že budou velmi zajímaví hosté: těšte se na Zdeňka Škromacha (podle mě jeden z nejlepších politiků u nás co se týče správy soc. sítí) a Michaela Kamleitnera z vídeňské FB PMD agentury Die Socialisten. A je to zdarma :)

No a na 25. března mám zase naplánované svoje školení Využijte soc. média na maximum v Markeťákově v Praze. Minulé školení se myslím docela vydařilo a debatovali jsme pak (už v menším počtu) ještě skoro dvě hodiny, takže mi ujel vlak – uvidíme, jak to dopadne tentokrát.

Co už je za námi – vsetínský barcamp ve Zlíně, viz slajdy:

Bylo to vynikající, zejména pak Zprdele slajdy. Žádný report jsem nakonec dohromady nedal, ani ze Zlína, ani z NMI 2014 (ale i to byla povedená akce, můžete si přečíst její shodnocení třeba na InFlow). Drobnou reportáž jsem napsal alespoň z prvního BabelTalku (díky všem, kdo přišli) :)

Jinak máme před sebou stěhovací měsíc – do konce března bychom se měli definitivně přesunout na Lerchovu, kde jsme to v pátek načali první malou party.

A nakonec k tomu nadpisu… Po delším zvažování jsem se rozhodl, že zkusím napsat knihu o sociálních sítích a jejich využití pro podnikání. Ne že by na českém knižním trhu nic podobného neexistovalo, ale myslím, že je tady pořád prostor sepsat to trochu jinak a snad lépe. Kromě překladů (kde je riziko zastarávání ještě horší než u původních českých knih) toho vlastně na výběr moc není (pokud víte o dalších titulech, napište mi o nich). Před Vánoci jsem si koupil knihu Černá ovce Facebooku, mimo jiné i kvůli doporučení od Davida Lörincze. No… mám z ní smíšené pocity. Jistě je tam spousta dobrých tipů, vesměs i s příklady – ale ty jsou obvykle nepůvodní. Nadpoloviční většina je převzatá z jiných knih, zejména z Made to Stick. Těšil jsem se hlavně na víc informací o tom, jak autoři vydělali ten balík peněz – a to jsem se tak úplně nedověděl. Celkově jistě užitečné pro někoho, kdo nemá s FB (ani prodejem / marketingem) moc zkušeností. Rozhodně o level výš než různé infoprodukty na téma soc. sítí. Ovšem trochu fail je jejich vlastní FB stránka knihy. Hodně vtipná byla diskuse, která se rozpoutala pod jediným lednovým příspěvkem – figuroval jsem v ní (aniž bych to tušil) jako zástupce „expertů“, nicméně aktuálně už není k dohledání (mrzí mě, že jsem si to neodscreenshotoval). Ve své budoucí knize bych se rád pokusil dosáhnout téměř nesplnitelného cíle: jak vytvořit obsah, který příliš rychle nezastará (to je v téhle branži docela oříšek) a zároveň to nebude obecné plkání ve stylu „musíte mít skvělý obsah, jo?“. A ještě by to pokud možno mělo být „čitelné“, tedy dobře napsané, plné konkrétních příkladů, které budou alespoň trochu obecně platné, nikoli vybrané výjimky potvrzující pravidlo.

Tak se na to těším :)

Štítky , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Jedna reakce na A taky napíšu knížku…

  1. Filip Laník říká:

    Zdravím Adame, chtěl bych se jen vyjádřit k té knize, všichni mi ji také doporučují jak je skvělá a jak tam jsou praktické případy apod. Nechci ji nijak odsuzovat, ještě jsem ji nečetl, ale jistě si ji přečtu..Nicméně to, že všichni říkají právě jak je skvělá a to, že všude vidím reklamy takového toho klasického: Chcete vydělávat milióny alá Kirš a jemu podobní, mě zarazilo, nejdříve jsem se tedy mrknul na jejich stránky, teď už mají nejspíš nové, srovnávali tam dva výrobce pneumatik, kteří jistě nebyli ani jejich klienti a nepřišlo mi to nijak super, spíš, že psali o ničem. Tak jsem mrknul ještě na jejich FB a přesně jak říkáš viděl jsem tu diskusi a je fakt, že se asi tou knížkou moc neřídí :D Kdybych nebyl na tu knihu tak zvědav, tak si ji po přečtení té diskuse už nekoupím, to jak reagovali, no hrozné :D nemluvím o tom, že tvrdí, že úspěšně podnikají, ale mají snad jen dva projekty a to svoje vlastní, takže stejně se nikdo nic nedozví a v knize, tedy prý, mluví o tom na kolika klientech pracovali atd. No nikde jsem jejich portfolio nenašel :D Takže dávám ti za pravdu ;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.